Pokreni nešto svoje, druga generacija

Nedavno su otvorene nove prijave za natječaj 'Pokreni nešto svoje', čime program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj za poduzetnike početnike i mikropoduzeća ulazi u drugu generaciju.

Nakon uspješne prve godine, program se nastavlja dalje, a prijave za novi natječaj su otvorene do 15. prosinca'Pokreni nešto svoje' koristi mladim ljudima koji razvijaju neke svoje poslovne ideje, zakoračili su svoje prve poslovne korake, ali možda još trebaju i traže financijsku podršku.
 
Program provodi ACT Grupa iz Čakovca, konzorcij društvenih poduzeća, a osim što najboljim idejama osigurava financijsku podršku, odabrani finalisti tijekom provedbe svojih projekata dobivaju i savjetodavnu podršku, što je definitivno dodatna vrijednost mladim poduzetnicima.
 
O Programu za emisiju Dobro jutro, Hrvatska govorili su predstavnik zajednice društvenih poduzetnika i društveno poduzetničkog inkubatora ACT Grupa Igor Roginek te dva dobitnika potpore u prvoj godini programa, Matija Srbić, tvrtka Noomly i Eduard Camaj, EratoExpert iz Zagreba.

Matijin projekt 'Juvo' je pametni alarmni sustav iz područja Interneta stvari koji upozorava roditelje ako njihovo dijete bez nadzora krene prema manje sigurnim dijelovima doma. Cilj projekta je razviti rješenje koje će svim roditeljima olakšati svakodnevicu, povećati sigurnost doma i paziti na djetetovo okruženje unutar doma.

Eduardova EratoExpert je tehnologija razumijevanja prirodnog jezika koja se možete ugraditi u internetske i mobilne aplikacije, u obliku chatbota ili drugog inovativnog sučelja. Platforma će biti otvorena za sve, a mogućava krajnjim korisnicima da se informiraju o onome što ih zanima, samostalno, i to onako kako bi upitali živog sugovornika, bez potrebe za poznavanjem ključnih riječi.