'Supetarska kartulina s mirisom mora'

Amatersko kazalište Bracera Supetar  diglo je svoja jedra i zaputilo se na tradicionalnu 'Supetarsku kartulinu s mirisom mora', projekt kojim ovo kazalište jednom godišnje prezentira svoj rad zaljubljenicima kazališnog amaterizma na kopnu.

Ove su godine na poziv Gradskog kazališta Đurđevac gostovali u njihovom gradu. Pred stotinjak gledatelja izveli su njihovu izvedbu 'Pidžame za šestoro'. U lijepom i ugodnom ozračuju bili su dio 'Noci kazališta', a Bracera je predstavu odradila besprijekorno posvetivši je žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Dan kasnije gostovali su u Ivanić Gradu u koji su stigli na poziv Fašničke udruge 'Žabe' prijatelja njihovog 'Medjunarodnog bračkog ljetnog karnevala' koji se održava svake godine drugog vikenda u rujnu u organizaciji KU 'Monade' iz Supetra. Predstavu je u Ivanić Gradu pogledalo preko 250 ljudi, a domaćini su bili toliko zadovoljni da su Bračani pozvani na gostovanje sljedeće godine.

Nakon povratka s Martinom Rendić, predsjednicom amaterskog kazališta Bracera Supetar, Željkom Hrepićem i Mirjanom Mustapić Duvnjak u Supetru o dojmovima s kopnene mini turneje, razgovarala je splitska ekipa HTV-a.