Uspješan primjer povezivanja realnog sektora i obrazovanja

U Zadru je predstavljen projekt besplatne izrade web stranica za obrtnike, koji se realizira u suradnji Udruženja obrtnika Zadar i Prirodoslovno-grafičke škole.

Struka se kroz praksu uči brže i lakše, još ako pri tom možete biti kreativni i pomalo se zabaviti s ekipom koja radi na projektu - uspjeh ne može izostati. Tako bi najkraće glasio opis suradnje zadarskih obrtnika i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.

Učenici Mateo Bukva i Filip Vuksan Ćusa radili su na prve dvije web stranice iz ovoga projekta - za jednu građevinsku tvrtku i jedan knjigovodstveni servis. Nadaju se kao će posla biti još - i tijekom i nakon školovanja. Vrijeme je informatike, vrijeme je inovativnog Zadra. Želimo ostvariti nešto novo, ističu.

Prepoznali su to i u zadarskom Udruženju obrtnika koje se i ranije rado uključivalo u slične suradnje. Predsjednik Udruženja Mladen Malta ističe kako je ova suradnja svima jedna dobra prilika, i obrtnicima da napreduju poslovno i toj djeci kad završe školovanje da na tržištu mogu raditi nešto.

Obrtnici su dobili besplatnu web stranicu na kojoj će prezentirati svoje usluge, a 10-ak učenika steklo je iskustvo rada na konkretnom problemu, a to je neprocjenjivo.

Učenici Prirodoslovno-grafičke škole pozivaju i druge obrtnike da se priključe ovom projektu. Stoga, bacite oko na web domenu Hrvatske obrtničke komore.