Učenička zadruga OŠ Matije Gupca

Učenička zadruga OŠ Matije Gupca vrlo je uspješna. Baš ono što nedostaje u redovitoj nastavi djeca mogu napraviti i naučiti u svojim zadrugarskim aktivnostima. Od pravljenja sapuna, šivanja, kuhanja.... sve ono što nije knjiški, nego svakodnevno i vrlo praktično.

U Osnovnoj školi Matije Gupca udruženi rade zadrugari Učeničke zadruge 'To je to!'. Svi zajedno, djeca iz hrvatskih razreda i oni koji pohađaju međunarodni program na engleskom jeziku. U školskoj zadruzi je stotinjak osnovnoškolaca. Uče kako reciklirati sirovine pa se novi sapuni prave od ostataka u koji dodaju ljekovito bilje iz školskog vrta. Recikliraju i tekstil, a ova kolekcija šešira zove se Klobuk glavu čuva. Jedne godine osmislili su kolekciju školske opreme na koju su ugradili likove iz Zagrebačke škole crtanog filma. Torbe, pernice, marame i kravate prozvali su zajedničkim imenom - kolekcija 'Zagrebački crtić hitić'.

Stvaranje novih vrijednosti, razvijanje fine motorike ruke, timski duh, suradnja, zadrugari ovdje uživaju u zajedništvu i radu.