Čakovečki HGSS spreman djelovati u svim uvjetima

Da su spremni djelovati u svim uvjetima, na vrijeme reagirati i pružiti hitnu pomoć unesrećenima, pokazali su članovi čakovečke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja. Osim u stvarnim situacijama, svoje vještine dodatno bruse na obveznim vježbama koje zorno prikazuju realna događanja. 

Centar 112 dobio je dojavu o dvoje unesrećenih koji su stradali vozeći kvadove po šumi nedaleko od Čakovca. Ne zna se gdje se točno nalaze i više ih se ne može dobiti na mobitel. Svi članovi čakovečke stanice HGSS-a odmah su izašli na teren, ubrzo su locirali unesrećene i pružili im prvu pomoć.

Tako je izgledao tečaj obnove stečenih znanja i vještina za obnovu prve pomoći u  planinama i nepristupačnim područjima. Pod nadzorom stručnjaka, morali su pokazati i primijeniti svoja znanja. Iako se vježba ne može usporediti sa stvarnom situacijom, koje su i stresnije i nepredvidive, vježba je iznimno važna, kao i timski rad. 

Čakovečka Stanica jedna je od najmlađih HGSS-a. Imaju desetak intervencija godišnje samo na svom terenu, a sudjeluju i u akcijama diljem Hrvatske. Pa su i zato ovakvi tečajevi važni i obvezni. Moraju im pristupiti svi članovi Stanice kako bi i dalje mogli obavljati svoju volontersku službu.