Ku-kuc! Priča je unutra

Kreativne i ambiciozne studentice psihologije prije pet godina počele su volonterski pričati priče djeci na onkološkom odijelu Klaićeve bolnice u Zagrebu. Osnovale su udrugu Pričaj mi. I nisu ostale na tome. Početkom ove godine otišle su i korak dalje te su osmislile kutiju Ku-kuc! Priča je unutra, za što kvalitetniju provedeno vrijeme između roditelja, odnosno edukatora u vrtićima i drugim ustanovama s djecom.

Prije više od pet godina tri studentice psihologije Antonija Ćosić, Katarina Lončarić i Ana Mužek došle su na ideju da volonterski počnu pričati priče malim pacijentima na Odijelu onkologije Klajićeve bolnice u Zagrebu. Ubrzo su im se pridružile i druge kolegice pa su 2015. osnovale centar Pričaj mi.

Kako bi njihove priče izišle i izvan bolnica te smislenije i kvalitetnije povezale djecu i njihove roditelje, početkom ove godine osmislile su kutiju Ku-kuc! Priča je unutra.

Kutija osim priče za djecu, sadržava i tekstove za roditelje, odnosno odrasle osobe koji rade s djecom, lutkice koje prate likove iz priče te drvene i ostale predmete napravljene od prirodnih materijala - za što maštovitiju i kreativniju igru s djecom. Lutke za ovu priču izišle su iz vrijednih ruku radnica Kamenskog.

Mnogi su se uključili u financiranje ovog projekta. Za sada je napravljeno 320 kutija za djecu koje su odaslane na različite adrese po narudžbi, a mnoge su i donirane. Njihove se autorice nadaju da će ovo didaktičko pomagalo za djecu i roditelje zaživjeti te da će kutije Ku-kuc! Priča je unutra.ispričati još mnogo lijepih priča. Također pozivaju volontere da im se pridruže u ovom nadasve plemenitom radu.