'Maša i Božić' ove zime u Gradskom kazalištu Trešnja

Predstava 'Maša i Božić', nagrađivane spisateljice za djecu i mlade Sanje Pilić, autorice serijala priča o djevojčici Maši, u režiji Ivana Lea Leme i u suradnji s koreografom Leom Mujićem premijerno će biti izvedena u Gradskom kazalištu Trešnji, u petak, 1. prosinca.

Redatelj predstavu, u čijem je središtu radoznala, vesela i zaigrana osmogodišnja djevojčica Maša, najavljuje kao urbanu pastoralu koja će pokazati prave vrijednosti Božića. Posebno inspirativno bilo mi je raditi s pomlađenim ansamblom kazališta Trešnja u jednostavnoj priči, ali zahtjevnoj formi. Prvi dio predstave je koreodramski gdje su novi mladi glumci odlično obavili složene koreografske zahtjeve Lea Mujića, te u cijeloj predstavi pjevaju, plešu i glume. Na svim umjetnicima je duhovna odgovornost da i mladu i odraslu publiku podsjete na temeljne vrijednosti čovjeka, čovječnosti i čovječanstva, a to je širenje ljubavi, tolerancije i empatije, kazao je redatelj Ivan Leo Lemo.

'Maša i Božić' pokušat će pripremiti mladu publiku za nadolazeće blagdane. Uz sve veći pritisak konzumerizma često zaboravljamo temeljne vrijednosti Božića. Zato je tu djevojčica Maša da ih svojim zlatnim srcem i ljubavlju prema svim ljudima, a posebno prema starima i siromašnima, na to podsjeti. Maša ne pristaje na to da će neki ljudi Božić provesti sami i tužni, zato uz pomoć prijatelja organizira proslavu za cijelo susjedstvo kako bi svima približila ljepote Božića. Predstava je namijenjena za djecu stariju od 3 godine. 'Maša i Božić' igra gotovo svaki dan u prosincu i prvih nekoliko dana u siječnju 2018.!

Kao u pričama, tako i u predstavi, djeca će se zasigurno prepoznati u Mašinim zgodama i skupa s njom veseliti se zimskim radostima koje dolaze. U ulozi Maše je Karla Brbić koja je kroz rad na predstavi 'naučila da ponekad treba, kako redatelj kaže, 'mašizirati' svijet oko sebe jer samo tako može biti bolji'. Narator je Silvio Mumelaš, a ansambl predstave čine Marijana Mikulić, Paško Vukasović, Tamara Garbajs, Jure Radnić, Luka Bulović, Ana Vučak, Dubravka Lelas i Kruno Bakota. Scenografkinja predstave je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a glazbu je skladao Zvonimir Dusper.

Dvije glavne protagonistice su Karla Brbić u ulozi Maše i Marijana Mikulić u ulozi susjede Dragice te redatelj Ivan Leo Lemo najavili su predstavu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: