Tko će ove godine dobiti Volonterskog Oskara?

Volonterski centar Zagreb 5. prosinca dodijelit će godišnju nagradu za volontera ili volonterku godine u Staroj Gradskoj Vijećnici.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara žele istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života. Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba. Cilj Centra je nagraditi trud i rad volonterki i volontera koji nesebično ulažu svoje vrijeme, znanjem, vještine i ljubav u rad s najpotrebitijima te čine ovaj svijet boljim mjestom.

Nagrađeni će biti troje finalista Mija Rakarić, Fran Markulin i Marina Mesek, koje je peteročlano Povjerenstvo izabralo kao troje najboljih volontera za 2017., a tko će dobiti Oskara odlučuju građani glasanjem na stranicama Centra na kojima možete i upoznati ovogodišnje kandidate.

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Marijanu Miliću koji već 25 godina nesebično i volonterski vodi zbor 'Čarobna frula'. Marijan Milić osnovao je Hrvatsko glazbeno društvo 'Čarobna frula' još 1992., kao entuzijast pružio je svoje obrazovanje nadarenoj djeci, ali i odraslima, gdje su se uključili i pojedinci umirovljeničke udruge, tako da danas u zboru ima generacija od 7 do 70 godina, koji uživaju u pjevanju i nastupanju po Hrvatskoj i inozemstvu. Svoj angažman podredio je uspješnosti zbora, tako da je do danas zbor postigao brojne uspjehe kako u Hrvatskoj tako i izvan nje. Dva puta tjedno po dva sata intenzivnog volonterstva pružio je ovaj profesor nadarenoj djeci i naučio ih voljeti glazbu. Mnogi od njih su danas uspješni glazbenici, a zainteresirao je i mnoge odrasle pojedince, vjerujući da svi mogu pjevati. Marijan volontira već 25 godina a u ovoj godini je odradio preko 250 volonterskih sati.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  Marina Mesek, kandidatkinja za Volonterskog Oskara, Marijan Milić, dobitnik nagrade za životno djelo i Mateja Medlobi, asistentica na projektima Volonterskog centra predstavili su ovaj hvalevrijedan projekt i upoznali javnost s ovogodišnjim finalistima.