Slatki vikend uz Festival čokolade u Opatiji

Najslađa opatijska manifestacija 'Festival čokolade',  tijekom koje posjetitelji mogu uživati u čokoladnim delicijama i programima na mnogobrojnim gradskim lokacijama, održava se ovog vikenda u Opatiji.

Posebne čokoladne jelovnike i usluge od 1. do 3. prosinca nude brojni opatijski restorani, konobe, hoteli i kavane te wellness centri. Središnji događaj, sajam 'Čokoladna čarolija', na kojemu se mogu kušati i kupiti razni slatki čokoladni proizvodi, čokoladni likeri, med s čokoladom i kozmetika na osnovi čokolade, održava se sva tri festivalska dana u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Ove se godine festival predstavlja u dosad najvećem izdanju, s daškom egzotike i programom za sve generacije. Tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, predstavit će razne delicije, među kojima nagrađivane čokolade, egzotične recepture i ručno rađene slastice iz Meksika.

Posjetitelji mogu kušati razne čokoladne delicije, a u sklopu festivala održavaju se gastronomski, glazbeni, edukativni i zabavni programi. Za najmlađe su organizirane predstave Orašar, In the Wonderland i Palačinka mog života te radionice izrade medenjaka i drugih slastica. Odrasli čokoljubci mogu sudjelovati u radionicama izrade pralina, temperiranja čokolade te  na radionici Umjetnost u čokoladi u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.