'Šest strastvenih žena' Talijanske drame premijerno u HNK Rijeka

'Šest strastvenih žena' druga je ovosezonska premijera Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca. Autor je Mario Fratti, jedan od najvažnijih živućih talijanskih dramatičara, koji živi u New Yorku. Duhovita je to i oštra komedija, inspirirana filmom Federica Fellinija '8 ½'.

Redatelj je predstave, nastale u koprodukciji Talijanske drame i Florian Metateatra iz Pescare, Vincenzo Manna, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

To je priča koja kroz ženske likove prikazuje slabosti muškaraca i složenost odnosa nudeći indiskretan i ironičan pogled na zavrzlamu strastvene ljubavi ili možda anti-ljubavi koja definira ne samo odnos među spolovima, već čitavu ljudsku narav, odražava političko-umjetničku krizu intelektualca, a postavlja i pitanja oko ranjivog ponašanja muškaraca kojima su žene potrebne
, stoji u najavi predstave.

Uz Annu Paolu Velaccio, Elenu Cotugno, Giuliu Basel, Leonoru Surian Popov, Ivnu Bruck i Elviu Nacinovich, u predstavi igraju i Mirko Soldano, Bruno Nacinovich i Lucio Slama.

Premijerna izvedba predstave 'Šest strastvenih žena', s titlovima na hrvatskome jeziku, održat će se u 19:30 sati u HNK Ivana pl. Zajca.