'Srce oriđinala', naslovna skladba 'Storije o neponovljivima'

Dokumentarna serija Storije o neponovljivima Vedrana Benića,  bavi se temom dubrovačkih osobenjaka, ekscentrika, čudaka, boema ili 'vlastitih unikata' kako ih je u pjesmi Balada neponovljivijeh nazvao Luko Paljetak.,


Nostalgična i humorom prožeta priča o dubrovačkim originalnim likovima u seriji Storije o neponovljivima prerasta u svojevrsnu mikropovijest Grada i života u Gradu. Moglo bi se reći da su dubrovački oriđinali i drugi neponovljivi likovi zapravo zrcalna slika Dubrovnika, poput natpisa ECNALUBMA na kolima hitne pomoći, koji se tek u retrovizoru automobila ispred može iščitati u pravome značenju. Serija je realizirana u suradnji odjela Dokumentarne produkcije Hrvatske radiotelevizije i HRT-ova centra Dubrovnik. Večeras je na HRT1 u 21 sat na redu 4. epizoda: Maškarete i Veljuni.

Naslovna skladba Srce oriđinala, koju je za špicu serije Storije o neponovljivima napisao HRT-ov novinar Vicko Dragojević, na Festivalu klapa uz mandoline i gitare održanomu krajem kolovoza u Makarskoj osvojila je dvije prve nagrade: Zlatnu plaketu stručnoga ocjenjivačkog suda i Nagradu publike.

Za gledatelje Dobrog jutra govorio je Vicko kako je pjesma nastala te ju je sa svojojm klapom Keše izveo uživo uz dubrovačkog TV Centara: