Zagrebačka Mimara postaje Grad sv. Nikole!

Posebna i bajkovita priča sprema se ove godine u Zagrebu - po prvi puta Muzej Mimara postaje čarobni grad prepun mašte, djece i ljubavi – Grad sv. Nikole. Dovedite djecu  5. i 6. prosinca od 17 do 20 sati, a ulaz je slobodan.

Dva dana Zagrebom će vladati zaštitnik djece i pomoraca sveti Nikola i njegov grad ispunjen druženjem i darivanjem za roditelje i djecu ali i sve koji duboko u sebi vjeruju u dobrotu i ljubav koju sobom nosi sveti Nikola.

Organizator događanja portal wishmama.hr i njegovi partneri priredili su program kojem nitko neće moći odoljeti - jednostavno čarobno. Od svečanog otvaranja uz predivnu wish mamu Anotnellu Malis koja će svojim čarobnim štapićem započeti bajku i provesti nas kroz nastupe teen benda i školske glazbe, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice „Crveni planet“ ali i knjige „Majka u meni“, do senzacionalne izvedbe mjuzikla „Anči“, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva.

Posebno iznenađenje je dječja modna revija te nastup prve dječje klape i zborova koji na poseban način čuvaju dječju glazbu i upravo će ju posvetiti svetom Nikoli. A on će ustoličen u kraljevskoj stolici uz bor želja i maštanja, u zagrebačku Mimaru vratiti ponekad izgubljeni duh Nikole u novim vremenima. Raznolik i veseli sadržaj obogatit će i nastup mlade priznate plesačice Mirte Todtlings točkom Mad World, a bajkovitu atmosferu zaokružit će fenomenalan nastup prošlogodišnjih finalista Supertalenta poznatog Studiorooma i Malci koji su svojim plesom oduševili Hrvatsku. Poseban doživljaj za djecu bit će posebno ispričana priča „Gledaj me u oči“ Mladena Kušeca.

Miris cimeta i arancina, pjesme njemu u čast, djece i roditelja koji imaju svoj grad i svoje vrijeme - upravo se zato je stvoren Grad sv. Nikole, da se vrati čarolija u srca malih i velikih.