Prvi vikend adventa vrijeme za početak omiljene Delničke adventske bajke

Predblagdanski vikendi u Delnicama, objedinjeni u Delničku adventsku bajku, u protekla su četiri izdanja potvrdili status najposjećenije manifestacije u Gorskome kotaru za vrijeme adventa. Središnji delnički trg i ove je godine preuređen u Selo Bake Mraz, koje će službeno biti otvoreno u petak.

Već dan kasnije organizirano će doći i prva skupina izletnika. Posebnim vikend-vlakovima iz Rijeke lani je programe Delničke adventske bajke posjetilo oko 2500 ljudi, a taj je aranžman već rasprodan za prva tri ovogodišnja adventska vikenda.

Zbog toga organizatori žele ponuditi još više nego ranijih godina, istaknuo je direktor Turističkog ureda u Delnicama Petar Hrg. Kako se povećava Selo Bake Mraz i kako raste ponuda, povećava se i obim programskih sadržaja. Pripremamo niz zabavnih programa, ponajprije namijenjenih djeci, poput kreativnih radionica, uprizorenja interaktivnih bajki i kazališnih predstava, a važno je napomenuti da će prvi puta ove godine Delnicama voziti i turistički vlakić, kojeg smo nazvali Krampus ekspres, rekao je Hrg.

Osim vikendom, posebne će linije vlakova Hrvatskih željeznica iz Rijeke u Delnice stizati i tijekom tjedna, a delnički gradonačelnik Ivica Knežević ove godine s razlogom očekuje i više posjetitelja s kontinenta. Veseli nas najava mnogih zagrebačkih gostiju. Dolazak najavljuju agencije, a Grad Zagreb je također iskazao interes da se projekt Delničke adventske bajke predstavi u glavnom gradu Hrvatske, kaže Knežević.

Iako za prvi vikend Delničke adventske bajke klizalište u Delnicama neće biti otvoreno, zbog najavljenoga snijega, gosti se već ove subote mogu nadati pravome zimskom ugođaju.