Otvorena prezentacijska multimedijalna dvorana 'Adrion srce planine'

U novouređenoj upravnoj zgradi u Gradskom sportskom centru u Makarskoj otvorena je prezentacijska multimedijalna dvorana 'Adrion srce planine'. Projekt je vrijedan oko 9 milijun kuna.

Prva niskoenergetska zgrada na Makarskoj rivijeri u sebi krije Adrion- srce planine. Na 120 metara četvornih dočarana je ljepota i bogatstvo Parka prirode Biokovo - slikom, zvukom i simulacijama.

Zamisao da se atmosferu planine, na kojoj se nalazi 25 endemskih vrsta i stijene stare 22 milijuna godina donese u grad, pokrenuo je bivši ravnatelj parka prirode Nenad Bekavac. Šta se tiče realizacije bilo je to iznimno zahtjevno financiranje jer su sudjelovali fond, grad, PP i svjetska banaka. Ovo je prvi projekt tako financiran, ističe Bekavac.

Ministarstvo planira nove investicije u PP Biokovo. 'Sljedeća realizacija projekta iznosi 35 milijuna kuna kojima će se urediti infrastruktrua, vidikovcio, komunalni radovi na dotrajaloj infrastrukturi, najavio je Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Na kraju programa Turistička zajednica Makarske dodijelila je plaketu Ozrenu Miočeviću, zaljubljeniku u prirodu koji volonterski uređuje park šumu Osejavu.