Meghan počinje sa službenim dužnostima, vjenčanje u svibnju

Meghan Markle, buduća supruga britanskoga princa Harryja, s prvim službenim dužnostima počinje već danas, kada će sa zaručnikom otputovati izvan Londona zbog sudjelovanja u obilježavanju Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

U sklopu prvoga zajedničkog službenog putovanja izvan Londona otkad su javnost obradovali viješću o vjenčanju, Meghan i Harry u petak će posjetiti grad Nottingham, oko 200 kilometara sjeverno od britanske prijestolnice. Princ Harry privatno je i poslovno proveo puno vremena u tome gradu otkad se 2013. ondje prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima, stoji u priopćenju kraljevske obitelji.

Prvi će službeni posjet započeti odlaskom u nottinghamski Nacionalni muzej pravde, a potom će par prošetati gradom i pozdraviti njegove stanovnike. Potom će razgledati izložbu postavljenu u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a koju je postavila Zaklada Terrencea Higginsa. Bit će to zabavan događaj čija je svrha istaknuti potrebu angažmana na uklanjanju stigme koja je još uvijek prisutna kada su posrijedi zaraženi HIV-om u Istočnome Midlandsu, jednoj od devet službenih engleskih regija, stoji u priopćenju.

Princ Harry i njegova odabranica vjenčat će se u svibnju u crkvi svetoga Jurja u dvorcu Windsor. Par je odlučio vjenčanje održati u svibnju kako se vjenčanje ne bi poklopilo s rođenjem trećega djeteta princa Williama i vojvotkinje od Cambridgea, Kate u travnju. Kraljevska obitelj objavila je da će u potpunosti podmiriti sve troškove obreda. Vjenčanju će prisustovovati i Meghanini razvedeni roditelji, otac Thomas Markle i majka Doria Ragland. Još nije poznato tko će mladu dopratiti do oltara. Crkvu svetoga Jurja Harry i Meghan su odabrali jer im je mjesto iznimno drago, s obzirom na to da su ondje provodili puno vremena tijekom šesnaestomjesečne veze.

Prije vjenčanja i preseljenja u zajednički dom Notthingham Cottage koji se nalazi u sklopu Kensingtonske palače, Meghan će uzeti i britansko državljanstvo. Buduća vojvotkinja neće nastaviti suradnju s UN-om i drugim organizacijama s kojima je dosad aktivno surađivala boreći se za prava žena, osobito afroameričkih. Umjesto toga, humanitarni će rad nastaviti kao članica kraljevske obitelji, onako kako to čini Kate Middleton.