Robert istinski uživa u spravljanju slastica

Robert Hromalić mladi je slastičar koji tradicionalne hrvatske kolače izrađuje na ponešto drugačiji način. Postavio je svjetske standarde kad je u pitanju izrada slastica, a životni san ostvario mu se nedavnim otvaranjem vlastite slastičarnice.

Roberta Hromalića zovu novom slastičarskom nadom u Hrvatskoj. Ovaj zagrebački dečko finih manira ima 27 godina, a svoj je zanat marljivo učio u Francuskoj. Školovanje u Francuskoj, o njemu sam razmišljao dugo… kad sam bio u mogućnosti, platio sam i otišao. Cijelo to školovanje je bilo dosta intenzivno, po 12,13 sati rada, od toga je najviše bilo praktičnog djela.

Trud se isplatio, a njegove slastice vole svi. Od svake namirnice nastoji iskoristiti maksimum i svemu pristupa na jednostavan način. Ovo je ono što ja radim, predstavljam samog sebe, živim već deset godina. Samim time predstavljam i hrvatsko slastičarstvo, ovim projektom tek imam bazu za razvitak svog posla.

Robertova ponuda slastica bazira se na izvornim hrvatskim kolačima, a izrađuje ih najmodernijim tehnikama i u ponešto izmijenjenom obliku.  Njegovi su kolači niskokaloričnih vrijednosti i za njihovu izradu potrebni su posebni sastojci. U Robertovu slastičarnicu znaju se ušetati posjetitelji iz svih kutaka svijeta.

Izrada slastica ono je što Robert najviše voli i u čemu istinski uživa. Ističe kako mu je posao da nekoga usreći, a kada netko kuša njegovu slasticu i bude njome oduševljen - za njega nema veće sreće.