'Viteza bez konja' u DK Branko Mihaljević u Osijeku

Osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića za petak najavljuje novu premijeru 'Viteza bez konja' prema tekstu poljske autorice Marte Gušniowske. Redatelj je Jasmin Novljaković, scenograf Davor Molnar, kostimografkinja Jasminka Petek Krapljan, autor glazbe Ivica Murat a plakata Rafael Navaro.

Topla je to i duhovita priča o vitezu i konju koji se uzajamno traže jer su jedan bez drugoga nepotpuni i nesretni.  Na svom putu sreću zločeste Razbojnike, Zmajeve, Čarobnjake ali ih sve to sprječava da budu ustrajni u svojoj želji da pronađu istinskog prijatelja. Kada se konačno pronađu, mogu osloboditi i Kraljevnu koja je zarobljena u kuli a na kraju puta sreću i najtraženiju osobu u prosincu koju dovode djeci zajedno s mnogim iznenađenjima... Priča je to koju, kroz 10-tak likova, utjelovljuje troje glumaca: Kristina Fančović, Đorđe Dukić i Srđan Kovačević.

Autorica Marta Gušniowska posljednjih je desetak godina najizvođenija i najnagrađivanija autorica drama za djecu u Poljskoj i ovo je prvo uprizorenje njene drame u Hrvatskoj.

Premijera je u petak u 18 sati, a Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta 'Branko Mihaljević', redatelj Jasmin Novljaković i glumica Kristina Fančović najavili su predstavi u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.