24. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena

Tradicionalni Humanitarni božićni sajam Međunarodnog kluba žena održat će se u nedjelju, 3. prosinca, na Zagrebačkom Velesajmu, od 11 do 16 sati. Ulaz je slobodan, a po prigodnim cijenama posjetitelji će moći kupiti hrana i suvenire iz 41 zemlje svijeta. 

Za sve ove godine Međunarodni klub žena u humanitarne svrhe skupio je oko 6 milijuna kuna. Ove godine na sajmu sudjeluju predstavnice 41 zemlje. Veleposlanici zajedno s djelatnicima vleposlanstava i članicama kluba organizuju nacionalne stolove na kojima će predstaviti tradicionalna jela i specifične ručni radove. Posjetitelji će moći 'putovati' putem štandova u više od 40 zemalja, kao što su: Kina, Indija, Koreja, Japan, Turska, Grčka, Venezuela, Španjolska, Čile, SAD, Velika Britanija i još mnoge druge.

Štandovi zemalja ponudit će svježe i pakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u 'okusima svijeta', posjetitelji će moći uživati u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima. Na sajmu će biti organiziran i kutak za djecu, pa će tako najmalđi moći isprobati hokej, bit će tu i Lego kutak, a sajam će posjetiti i Djed Božićjak.

Ovogodišnji humanitarni Božićni sajam održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz podršku Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Božićni sajam nije samo humanitarni, zaštitni znak Međunarodnog luba žena Zagreb, već je postao i popularni predbožićni događaj u Zagrebu, iznimno posjećen od strane Zagrepčana, ali i međunarodne zajednice. 

Sav prikupljen novac ć donirana Centru Vinko Bek, RETO Centru, Palijativnom timu LiPa te udruzi Sve za nju.

Sajm su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavile Nagla Novak, Suzana Juul Lahochek i Patricia Hornig.