Songkillers i Nikola Marjanović u riječkom Pogonu kulture

Zagrebački hitmejkeri, grupa Songkillers, večeras će nastupiti u riječkom Pogonu kulture. Songkillersi su nastali tijekom devedesetih, u legendarnom zagrebačkom Saloonu, nastupima na live jam sessionima, gdje su izvodili obrade stranih pjesama u vlastitim aranžmanima.

Tada ih je zapazio Dino Dvornik, kojemu su idućih pet godina bili prateći sastav. Prijateljstvo s neprikosnovenim kraljem hrvatskoga funka rezultiralo je plodonosnom suradnjom, čija je kruna jedan od najboljih live albuma na ovim prostorima: 'Dino Dvornik - Live In München'.

Nakon razlaza s Dvornikom, 1997. godine kreću u samostalnu autorsku avanturu, i od tada do danas Songkillersi su snimili šest studijskih albuma te objavili velik broj singlova što se učestalo čuju u domaćem radijskom eteru.

Hitovi kao što su Ni'ko kao ti, Ne znam gdje sam, Malo ljubavi i Sreća ili pak recentni singlovi nastali u suradnji s Nikolom Marjanovićem (koji će im se, kao poseban gost, pridružiti na riječkom koncertu) Dio mene, Svijet za sebe i Nisi tu, najbolja su pozivnica na višeglasno zajedničko pjevanje u riječkom Pogonu kulture, čiju su ovogodišnju koncertnu sezonu nastupom u siječnju otvorili upravo Songkillersi.