Međunarodni dječji festival Čarobna frula

U organizaciji Udruge Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Centra za kulturu Trešnjevka i Hrvatskog društva skladatelja u razdoblju od 1. do 3. prosinca održava se Međunarodni dječji festival Čarobna frula. Riječ je solističkom festivalu dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera.

Ove godine odabrano je 97 pjesama i ukupno 110 djece solista iz 8 zemalja (Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Malta i Hrvatska )
Festival je namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja uživo na festivalu izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.Natjecatelji festivala natjecat će se u 5 kategorija: I kategorija 3-6 godina, II kategorija 7-9 godina, III kategorija 10-12 godina, IV kategorija 13-15 godina i kategorija dueti.

Festival se sastoji od tri polufinalnih natjecanja i jednog finala. Polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske održat će se 1. prosinca 2017., a dva polufinalna natjecanja za natjecatelje iz inozemstva 2. prosinca 2017.

Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade, a djecu će posjetiti i Sv. Nikola. Finalisti će 3. prosinca 2017. nastupati u sklopu Adventa na glavnoj pozornici na Trgu bana J. Jelačića  u 10,30 sati.

Humanitarno pomažu Domovima za nezbrinutu djecu - Domovi Karmelićanki, a štićenici domova biti će i publika u drugom polufinalnom natjecanju.

Devetogodišnja Ana Bertić i desetogodišnja Lola Sučić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izvele su glazbeni broj Čudnovato prijateljstvo: