HRT s festivala Sa(nj)am knjige prenosi Doručak s autorom

U Puli je danas otvoren festival knjiga i autora pod naslovom Sa(nj)am knjige. U okviru sajma održava se tradicionalni program Doručak s autorom koji će se od 2. do 10. prosinca izravno prenositi na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3).

Doručak s autorom na najbolji način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku, omiljen je kod publike i iznimno medijski popraćen, uvijek s intrigantnim gostima i autorima. O Doručku se može govoriti kao o najomiljenijemu sajamskom programu koji tradiciju održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivome ambijentu pulske kavane Mozart. Do 2016. godine Doručak s autorom vodio je doajen Hrvatske radiotelevizije Vojo Šiljak, a zatim Aljoša Pužar.

Na Doručku s autorom među ostalima su dosad gostovali Umberto Eco, Claudio Magris, Tess Gallagher, Orhan Pamuk, Dacia Maraini, Andrej Kurkov, Andrea de Carlo, Jiři Menzel, Péter Esterházy, Predrag Matvejević, Arsen Dedić, Zeruya Shalev i brojni drugi.

U ovogodišnjemu će izdanju Doručka s autorom gostovati Igor Mandić, László Vėgel, Iva Grgić Maroević, Stjepan Damjanović, Rade Šerbedžija, Safet Zec, Christoph Ransmayr, Varužan Vosganjan i episkop Grigorije.

Osim na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) Doručak s autorom moći će se pogledati i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Uz glavni program festivala na temu Intime, tu je i regionalni program Hercegovina čita i posebni program Propos. Sajam donosi više od 70 različitih događanja, predstavljanja knjiga, okruglih stolova, stručnih programa, izložbi i filmskih projekcija, te programa za djecu i mlade s gotovo 200 sudionika. Na Sa(n)jam knjige dolazi oko 250 izdavača, što je najviše u posljednjih deset godina. Otvoren je do 10. prosinca.