HRT-ova Ruža Ištuk dobitnica nagrade Hrvatske liječničke komore

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ruža Ištuk dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvatske liječničke komore (HLK) za svoj profesionalni novinarski rad u 2016. godini, odnosno za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti.

Nagrada Ruži Ištuk, koja je ujedno i priznanje Hrvatskoj radioteleviziji kao javnomu medijskom servisu, bit će dodijeljena na sutrašnjemu Saboru hrvatskoga liječništva koji će se održati u Rovinju.

Praćenje zdravstva zahtjevno je za svakoga novinara neovisno o tome za koji medij radi jer je često riječ o vrlo osjetljivim temama te nerijetko i o ljudskim sudbinama i životima, stoga je potrebna velika profesionalnost i etičnost.

Nije lako pratiti zdravstvo, snimati priče ljudi kojima život ovisi o lijeku i snimati bolesnike na onkološkim odjelima. Uvijek kažem da svi mi koji se u bilo kojemu trenutku žalimo na svakodnevicu, posao i slične stvari trebamo, primjerice, doći na hematoonkologiju Instituta za tumore. Nakon što ugledaš te male borce koje bolest ne mazi, posramiš se i shvatiš da ti nije ništa, da možeš sve i da je zdravlje najvažnije, ističe HRT-ova novinarka u povodu priznanja te dodaje kako je najveći izazov biti glasom oboljelih koji nerijetko jedini spas vide u medijima.

Ruža Ištuk kaže kako joj je iznimna čast primiti nagradu od onih pod čijim je povećalom tijekom izrade svakoga priloga, bilo da je riječ o uspjesima ili neuspjesima. Nagrada je poticaj, ali i obveza za predani rad i objektivno novinarstvo, zaključila je Ruža Ištuk.

Ruži Ištuk nagrada je dodijeljena na Prvom saboru hrvatskog liječništva, koji je ovog vikenda Hrvatska liječnička komora organizirala u Rovinju.