Doručak s autorom uživo na HTV 3: Iva Grgić Maroević

Tradicionalni program Doručak s autorom na najbolji mogući način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku. Omiljen kod publike, iznimno medijski popraćen, s uvijek intrigantnim gostima i autorima, o Doručku se može govoriti kao o najpopularnijem sajamskom programu koji tradiciju svog održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivom ambijentu Kavane Mozart. Voditelj je Aljoša Pužar.

U Doručku s autorom danas je gostovala Iva Grgić Maroević, izvanredna profesorica na Odjelu za talijanistiku u Zadru i prevoditeljica s engleskog i talijanskog jezika.

Predaje kolegije iz prevođenja, prevodi djela moderne i suvremene anglofone i talijanske književnosti, aktivno se bavila konzekutivnim i simultanim prevođenjem i u tri mandata je bila predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. U užoj joj se sferi interesa nalaze i rodne teme: predavala je feminističku književnu kritiku i žensku književnost u zagrebačkom Centru za ženske studije, a u dva mandata je bila predsjednica Centra za ženske studije u Zagrebu.

Doručak s autorom možete pogledati u videoprilogu ili s pomoću multimedijske usluge HRTi.