Doručak s autorom na HTV 3: episkop Grigorije

Tradicionalni program Doručak s autorom na najbolji mogući način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku. Omiljen kod publike, iznimno medijski popraćen, s uvijek intrigantnim gostima i autorima, o Doručku se može govoriti kao o najpopularnijem sajamskom programu koji tradiciju svog održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivom ambijentu Kavane Mozart. Voditelj je Aljoša Pužar.

U Doručku s autorom danas gostuje Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

Rođen je 1967. godine u Varešu. Srpsku pravoslavnu bogosloviju Sveti Sava upisuje 1985., a 1989. postaje student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Zamonašen je 1992. godine u manastiru Ostrog. Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1994., a od 1995. do 1997. boravi na postdiplomskim studijama u Atini. Iguman manastira Tvrdoš postaje 1996., a zatim i arhimandrit 1997. U tron episkopa zahumsko-hercegovačkih i primorskih uveden 1999. godine. Godine 2014. na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu stekao je zvanje doktora teologije. Pored arhipastirskog rada, bavi se i pisanjem. Dosad je objavio sljedeće knjige: Dolazi čas i već je nastao, Lazar, Priča o starom kralju, Radost života i Preko praga.

Doručak s autorom možete gledati uživo, s početkom u 11 sati, na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.