Doručak s autorom uživo na HTV 3: Safet Zec

Tradicionalni program Doručak s autorom na najbolji mogući način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku. Omiljen kod publike, iznimno medijski popraćen, s uvijek intrigantnim gostima i autorima, o Doručku se može govoriti kao o najpopularnijem sajamskom programu koji tradiciju svog održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivom ambijentu Kavane Mozart. Voditelj je Aljoša Pužar.

U Doručku s autorom danas je gostovao Safet Zec, bosanskohercegovački slikar i grafičar, jedan od predstavnika poetskog realizma.

Diplomirao je na beogradskom Fakultetu likovnih umjetnosti, gdje je završio i postdiplomski studij. Nakon što je s obitelji godinama živio u Beogradu, vratio se u Sarajevo početkom devedesetih, no tamo ga je zatekao rat, te odlazi u Italiju, u Udine. Priredio je brojne samostalne izložbe u regiji i inozemstvu, dobitnik je mnogih strukovnih nagrada i priznanja, a 2007. mu je dodijeljen Orden za umjetnost i književnost Republike Francuske, te je proglašen je vitezom umjetnosti. Živi na relaciji između Venecije, Sarajeva i Počitelja. Na Sajam dolazi s izložbom Kuća.

Doručak s autorom možete pogledati u videoprilogu ili s pomoću multimedijske usluge HRTi.