Doručak s autorom uživo na HTV 3: Stjepan Damjanović

Tradicionalni program Doručak s autorom na najbolji mogući način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku. Omiljen kod publike, iznimno medijski popraćen, s uvijek intrigantnim gostima i autorima, o Doručku se može govoriti kao o najpopularnijem sajamskom programu koji tradiciju svog održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivom ambijentu Kavane Mozart. Voditelj je Aljoša Pužar.

U Doručku s autorom danas je gostovao Stjepan Damjanović,  jezikoslovac, sveučilišni profesor hrvatskog jezika i akademik.

Diplomirao je ruski jezik i južnoslavenske jezike i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je doktorirao 1982. godine i redovito predavao na Katedri za staroslavenski jezik i hrvatsko glagoljaštvo do ove godine, kada je umirovljen uz topli oproštaj koji su mu priredili brojni sadašnji i bivši studenti kroatistike. Autor je brojnih knjiga i znanstvenih rasprava. Bio je glavni tajnik Matice hrvatske od 1999. do 2002. godine, a od 2014. godine njezin je predsjednik. Redovni je član HAZU-a od 2004. godine.

Doručak s autorom pogledajte u videoprilogu ili s pomoću multimedijske usluge HRTi.