Hoće li Zagreb obraniti dvostruku titulu najboljeg Adventa u Europi?

Advent u Zagrebu od danas do 11. prosinca brani titulu najbolje europske adventske destinacije! Tako da svi vi koji smatrate da je naš grad zaslužio po treći put nositi tu titulu, dajte svoj glas na stranicama: http://www.christmas.ebdest.in/

Ove godine pokušat ćemo obraniti dvostruku titulu najboljeg Adventa u Europi
, najavila je predsjednica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Advent u Zagrebu ove godine počinje sutra paljenjem svijeće na adventskom vijencu na Trgu bana Jelačića, otvaranjem Ledenog parka, paljenjem lampica na Zrinjevcu te velikim balom gradskog Crvenog križa u hotelu Westin.

Posebnost ovog najznačajnijeg turističkog projekta u Gradu Zagrebu jest da on svake godine traje čak četrdeset dana, gdje se svaki dan organizira bogati kulturni, umjetnički i društveni program. Ono što je još velika posebnost tog projekta jest da na njemu svake godine sudjeluje barem 2500 sudionika.

Advent će se održavati na sedam lokacija manje nego lani. Božićna bajka bit će na istočnoj strani Trga bana Jelačića. Na Europskom trgu vladat će urbana atmosfera, tradicija je na Zrinjevcu, Fuliranje se seli na Strossmayerov trg, a Ledeni park s klizalištem bit će na Tomislavcu. U Advent je uključen i Umjetnički paviljon, Advent na platou Gradec te Advent na Prekrižju gdje će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvoriti vrata Vile koja je sastavni dio kompleksa njezina ureda.

Sve će biti popraćeno bogatom ponudom pića i hrane na ulicama, Božićnim sajmom sa starinskom i tradicionalnom te modernom blagdanskom ponudom.