Advent u Muzeju za umjetnost i obrt

Doživljaj Adventa u MUO upotpunit će pregršt zanimljivih popratnih događanja. Tijekom prosinca i siječnja posjetitelji će moći uživati u brojim kreativnim radionicama.

Posebno zanimljive bit će Isprepletene radionice uz izložbu Balet i strast – donacija Jelka Yureshe od kojih će se prva održati 2. i 3. prosinca od 10 do 14 sati na kojoj će se izrađivati nakit za muzejsko božićno drvce. Radionicu će, uz pedagoški odjel, voditi gost dizajner Igor Galaš.

Posebna zanimljivost od prosinca sve do veljače biti će druženja kroz tematske cikluse u suradnji s trećim programom Hrvatskog radija i emisijom U svijetu baleta u organizaciji autora koncepta izložbe Balet i strast - donacija Jelka Yureshe, gospodina Mladena Mordeja Vučkovića i Davora Schopfa. Na tribinama u Muzeju za umjetnost i obrt uživo će se razgovarati s brojnim poznatim umjetnicima, uz slavnog Jelka Yureshu, gostovat će i Irena Pasarić, Milko Šparemblek, Svebor Sečak, kostimografkinje Dženisa Pecotić i Elvira Ulip, Ljiljana Gvozdenović te Plesna skupina A. Završnica tematskih ciklusa bi će 14. veljače na temu Ususret Valentinovu - Romeo i tri Julije na kojoj će gostovati Sonja Kastl, Zlatica Bašić Stepan, Vesna Butorac Blaće i Dinko Bogdanić.

I ovog Adventa MUO će nastaviti biti dijelom već prepoznatljivog identiteta Muzej dobrog zvuka kroz koncerte iz ciklusa TRIADE V. Antiphonus, treću koncertnu sezonu ciklusa CRISTOFORIUM na povijesnim klavirima, Adventski koncert Cantate Domino - Gospel zbor Sunce i gosti te Festival Adventskih i Božićnih Pjesama „Djeca za Djecu“ uz nastup dječjih zborova glazbenih škola iz Zagreba, Rijeke i Splita. Festival je humanitarnog karaktera, a prihod je namijenjen djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Museum shop i ovog Adventa ponudit će jedinstvene suvenire inspirirane izložbama i muzejskim predmetima za sve prigode Adventskog darivanja.

Topla i inspirirajuća adventska izložba predstavit će impresivne pletene, unikatne kreacije mladog hrvatskog, talentiranog i svjetski nagrađivanog modnog dizajnera Igora Galaša. Izložba će Vas uvesti u svijet čarobne igre pletiva predstavljajući autorov dugogodišnji opus unikatnih kreacija u pletivu u više od 80 predmeta, odjeće i nacrta iz nagrađivanih kolekcija od 2006. do 2012. godine.