U Zagrebu KUL ADVENT ispred HNK

U sklopu "Adventa u Zagrebu" ove godine se premijerno ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) na Trgu Republike održava KUL ADVENT, koji u središte zbivanja stavlja umjetnički izričaj.

Pod motom "I kultura je Kul" KUL ADVENT se održava do 23. prosinca, svakodnevno od 17 do 22 sata.

U središte adventskih zbivanja stavlja se umjetnički izričaj, glazbeni i likovni, a na mjestima ispred i oko HNK smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika, nastupe DJ-eva i zborova, među kojima i dječjih te vokalnih ansambala s božićnim napjevima i repertoarom.
Inicijativu da se HNK zajedno s prostorom oko kazališta ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, a sve u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, pokrenuo je Grad Zagreb s Kulturnim centrom Travno. Uz naglasak na glazbenu, scensku, likovnu i primijenjene umjetnosti te promociju, tom se manifestacijom želi naglasiti i značaj umjetnika kao aktivnih dionika hrvatskog društva.

Uz bogat program, u prigodnim adventskim kućicama oko HNK, od ponedjeljka mladi umjetnici imat će priliku predstavljati svoja umjetnička djela, a posjetitelji će moći kupiti  prigodan božićni i novogodišnji dar. Ponudu KUL ADVENT-a zaokružuje i gastronomska ponuda, s naglaskom na kulinarske delicije i specifičnosti kulinarske tradicije iz raznih dijelova Hrvatske.

Jedan od idejnih začetnika ovog događanja, Feđa Gavrilović iz Kulturno informativnog centara Zagreb za Dobro jutro, Hrvatska govorio je o tome što ćete sve moći vidjeti i doživjeti ispred zagrebačkom HNK.