Upoznajte uspješan hrvatski tim mladih frizera

Hrvatski tim mladih frizera na nedavno održanom Europskom natjecanju u Budimpešti (Europe Open Cup-u) pomela je konkurenciju s osvojenim prvim, drugim, četvrtim i petim mjestom u kategoriji vjenčanih frizura. 

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska pokazali su kakve su to modne trendove nametnuli i otkrili kako im je bilo na natjecanju. Njihov mentor, Josip Križnjak je nedavno osvojio svjetsku titulu najboljeg frizera.

Na natjecanju je bilo preko 100 natjecatelja, iz puno zemalja. Sudjelovali su Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Rusija, Hrvatska i naravno Mađarska. Natjecanje je trajalo cjeli da jer je bilo jako puno kategorija, a natjecalo se u u tri dobne kategorije - učenici, juniori i seniori. I preko 20 kategorija frizura - muška modna sisanja, Full fashion za žene, dnevne frizure, večernje, vjenčane frizure...

Naši natjecatelji su se natjecali u kategoriji Fashion Bridel Style/juniori (vjenčana frizura) na lutkama. U njihovoj kategoriji je bilo 40 natjecatelja, a u kategoriju juniora ubrajaju se svi frizeri do 24 godine života. Naša reprezentacija trenirala je naporno mjesec dana, dnveno minimalno po 4 sata, s trenerom i mentorom Josipom Križnjakom. Sva četiri natjecatelja hrvatskog tima, nakon puno truda, rada i raznih natjecanja, su se plasirala u TOP 5 najboljih frizera juniora za vjenčane frizure. Ana Jačmenjak je osvojila titulu najbolje sa osvojenim najvećim brojem bodova od stručnog međunarodnog žirija i osvojila je 1. mjesto, Marija Perković osvojila je 2. mjesto, Matea Čulina 4. mjest  i Matej Milovanović 5. mjesto. Jako sam ponosan na njih jer su mladi , kreativni , i imaju ljubav prema frizerstvu i frizerskim natjecanjima,  ističe njihov mentor Križnjak
O sebi su naši mladi firzeri rekli:

Ana Jačmenjak (17): Upisala sam frizersku školu jer me oduvijek privlačio rad s ljudima i općenito uljepšavanje kose. Također jako volim natjecanja jer je to jedan od načina na koje mogu iskazati svoju kreativnost. Ove godine završila sam Obrtničku školu za osobne usluge u Zagrebu, zaposliti ću se u studiju Josipa Križnjaka. Nastavit ću se i dalje usavršavati u svojoj struci.

Marija Perković (17): 
Živim u Zagrebu. Pohađam Obrtnčku školu za osobne uslug smjer frizer. Pohađam praksu kod Josipa Križnjaka koji je ujedino najbolji mentor, moja najveća podrška i najveći poticaj za učenjem i napredovanjem u ovom poslu. Josip je moj uzor i jako sa sretna što imam ovako dobrog mentora.

Matea Čulina
(20): Dolazim iz Zagreba. Uskoro počinjem raditi kod gospodina Josipa Križnjaka. Volim svoj posao i uživam u natjecanjima.

Matej Milovanović (19):
Školovao sam se u Obrtničkoj školi za osobne usluge u Savskoj. Vec od trećeg razreda srednje škole se natječem u ženskim vjenčanim frizurama. Mentor mi je Josip Križnjak već tri godine i puno mi je pomogao u ovom poslu.


A svoje umijeće pokazali su u emisji Dobro jutro, Hrvatksa: