Dominik je zahvaljujući svojoj volji postao primjeran sportaš

Da naše stvarne mogućnosti ne ovise samo o tijelu, nego i o našem duhu, svjedoči mladi sportaš Dominik Počekal iz Siska. Već četiri godine vježba u Atletskom klubu osoba s invaliditetom Uspon u Velikoj Gorici i postigao je vrhunske hrvatske i svjetske rezultate.

Dominik Počekal, sedamnaestogodišnji mladić iz Siska, učenik Strukovne škole, smjer fotograf, svjetski je juniorski prvak u bacanju diska. Sedamnaest njegovih medalja s domaćih i svjetskih natjecanja a još više on sam veliki su primjer osnovnoškolcima. U gotovo improviziranoj teretani pokraj školske dvorane Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici uporno vježba sa svojim trenerom kojega voli i hvali. Ljubav je uzajamna. A iza Dominikova uspjeha je i cijela velika obitelj.

Najbolje rezultate Dominik tek očekuje. Iako mu nikada nije srasla kralježnica da bi povezala cijelo tijelo, omogućila nogama da hodaju, ovaj mladić zahvaljujući jakim rukama i još jačoj volji postao je primjeran sportaš. Sport mu mnogo znači kao i svim ostalim sportašima Atletskog kluba Uspon u Velikoj Gorici u kojima vježbaju slabovidne osobe te  one s mentalnim ili tjelesnim oštećenjem.