'Čarobna škrinjica božićnih želja'

Udruga Zagrebački humanitarci uoči blagdana provodi akciju 'Čarobna škrinjica božićnih želja'.

Humanitarna udruga 'Zagrebački humanitarci' osnovana je u srpnju 2013. godine, kao logičan nastavak dugogodišnjeg humanitarnog djelovanja putem društvenih mreža i prijateljstva. Pomažu socijalno ugroženim osobama i obiteljima, samohranim roditeljima, djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, te starijim i nemoćnim osobama tako da im donosimo hranu, higijenske potrepštine i sve ono što im može olakšati svakodnevicu ili izmamiti osmijeh na lice. Zagrebački humanitarci djeluju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

I ove godine u ovo predblagdansko vrijeme kreću s razveseljavanjem onih najmlađih unutar naših potrebitih obitelji i pokreću akciju 'Čarobna škrinjica božićnih želja'. Ideja je sljedeća: na stranici www.zagrebackihumanitarci.hr i na Facebook stranici Udruge nalazi se popis djece s godinama i njihovim željama za 'pod bor', a svi ljudi dobre volje mogu pomoći napuniti škrinjicu i ispuniti skromne želje najmlađih. Za svaku obitelj iz koje dolaze djeca (njih 24) pripremili su male škrinjice u koje se može ubaciti ono što bi nekome moglo uljepšati blagdanski stol (namirnice, darovne kartice trgovačkih lanaca).

Škrinjice se pune na dva načina. Ili izaberete redni broj djeteta i javite se voditeljici koja je zadužena za njega kako bi dogovorili preuzimanje ili donesete
poklon na sabirno mjesto Zagrebačkih humanitaraca. Za potrepštine/darovne kartice trgovačkih lanaca također se možete javiti voditeljicama ili samo ubacite donaciju u škrinjicu na sabirnom mjestu (Šeširi i kape Cahun, Pod Zidom 8, Zagreb). Sve informacije potražite na www.zagrebackihumanitarci.hr.

Ovu vrijednu akciju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavile su Ana-Marija Paić, tajnica Humanitarne udruge Zagrebački humanitarci i članica Udruge Mia Sofilić Gaćeša.