'Ulične svjetiljke': riječki beskućnici pomažu potrebitima

U sklopu promocije božićnog broja prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama 'Ulične svjetiljke', prodavači, ljudi s margina društva, odlučili su dio zarađenog darovati obitelji pokojnog prodavača Grge.

Prema riječima urednice časopisa Jasne Krapac, ovo nije prvi put da potrebiti pomažu i ono malo što zarade podijele onima kojima je najpotrebnije.

Časopis progovara o beskućnicima, siromašnima, ovisnicima, djeci bez roditelja, prognanicima i izbjeglicama, odnosno ljudima s ruba društva, kojima su 'Ulične svjetiljke' ulaznica u bolji svijet. Izdaje ga Franjevački svjetovni red MB Trsat, a član je i Međunarodne mreže uličnih novina (INSP).

Prodaje se na ulicama gradova iz ruku beskućnika, cijena je osam kuna. Pola iznosa pripada prodavaču, a ostatak pokriva trošak tiska novog broja časopisa i druge projekte za pomoć beskućnicima.

U prosinačkoj prodaji sudjeluju volonteri: učenici 8. razreda OŠ Omišalj, djeca iz Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, članovi Udruge udomitelja Primorsko-goranske županije, učenici Gimnazije Andrije Mohorovčića i franjevački novaci iz trsatskog samostana.