Dječji zbor Zagrebački anđeli

Zagrebački anđeli, dječji zbor i ritmika, koji od samog osnutka pjevaju uživo. A da ovaj zbor tako lijepo pjeva zaslužan je gospodin Vitomir Ivanjek, umjetnički voditelj zbora i Ines Ivanjek, akademska glazbenica flautistica.


U jesen 2015. osnovan je dječji zbor i ritmika Zagrebački anđeli koji okuplja djecu od 4 do 14 godina. Od samog osnutka zbor pjeva uživo. Na taj način ova djeca bez obzira na svoje početne vještine ili talent zaista i nauče pjevati.
Repertoar zbora čine poznate dječje pjesme i hitovi u novim aranžmanima ali i sve više autorskih pjesama čime se njeguje dječji izričaj i tradicija dječjih pjesmica. Pjevanje je obogaćeno pokretom što olakšava usvajanje teksta i glazbe kod djece ovako male dobi.Kvaliteta je temelj djelovanja zbora, što potvrđuju i pozornice na kojima djeca nastupaju: KD Vatroslav Lisinski, Božić u Ciboni, MSU, CEKATE, Dvorac Oršić, Advent u Zagrebu, Cest is d'Best, EU piknik, televizijske i radijske emisije uživo, natjecanja zborova, festivali, razni ekološki, humanitarni i drugi eventi te gostovanja u Labinu, Jadranovu, Samoboru, Stubici, Ivanićgradu i Salzburgu.

Zbor Zagrebački anđeli osvojio je drugu godinu za redom Zlatnu diplomu u kategoriji dječjih zborova na natjecanju zborova u KD V. Lisinski (4. studenoga) u organizaciji Festivala glazbe Zagreb koji je ove godine okupio preko 500 izvođača.  Samo tjedan dana prije toga, Zbor Zagrebački anđeli bio je na svom prvom inozemnom gostovanju u Salzburgu gdje je u Hrvatskoj katoličkoj misiji pjevanjem uveličao cijelu svetu misu, a zatim i održao koncert sa svojim popularnim i tradicionalnim dječjim pjesmama.

Ovih dana upravo izašao je i prvi CD na kojem su vrijedno radili cijele godine s ukupno 18 skladbi, od kojih su neke već poznati dječji hitovi, a dio je vrlo kvalitetnih autorskih pjesama. U protekle dvije i pol godine postojanja ova djeca nastupila su gotovo 70 puta.

Dječji zbor Zagrebački anđeli na početku svog gostovanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izveli su pjesmu 'Medvjed razmišlja':