Spikaonica: Tko je odgovoran za spolno ponašanje mladih?

Članovi Hrvatskog debatnog kluba iz II. Gimnazije pozivaju sutra zainteresirane na Spikaonicu "Tko je odgovoran za spolno ponašanje mladih?" povodom obilježavanja 10 godina programa provedbe cijepljenja protiv raka i cijepljenja protiv HPV-a u Gradu Zagrebu.

Debatanti će na prvoj Spikaonici u nizu, od njih pet, raspravljati o temi "Tko je odgovoran za spolno ponašanje mladih?" i argumentirano suprotstaviti svoje stavove.

Cilj Spikaonica na temu spolnog ponašanje jest potaknuti mlade da raspravljaju o temama koje su aktualne i koje su dio njihovog odrastanja. Poznato je da virus HPV-a uzrokuje rak vrata maternice te da se prenosi upravo spolnim putem stoga je važno da su mladi svjesni opasnosti, ali i dostupnih načina prevencije.

Cijepljenje protiv infekcije koja uzrokuje rak vrata maternice, ali i drugih malignih bolesti,  danas je besplatno i nalazi se u redovitom godišnjem programu cijepljenja za dječake i djevojčice  osmih razreda osnovne škole u cijeloj Hrvatskoj.

Na Spikaonici, uz članove Hrvatskog debatnog društva, bit će prisutan doc. dr. sc. Dubravko Lepušić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, Klinike za ženske bolesti i porodništvo, KB Sestre milosrdnice koji će moći mladima odgovoriti na sva pitanja vezana uz cjepivo i odgovorno spolno ponašanje te dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med. pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Spikaonica se održava u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Povjerenstva za prevenciju infekcije HPV-om i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Spikaonica će se održati sutra, 6. prosinca u prostorijama II. Gimnazije, Križanićeva ulica 4, Zagreb u 13.10 sati.