Lemuri – zvijezde s plakata Zoološkog vrta grada Zagreba

Već drugu godinu za redom reklamnu kampanju za Advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba potpisuje Damir Hoyka. Svestrani fotograf i veliki zaljubljenik u životinje prošle je godine stanovnike Vrta spojio s vizuarama grada, a ove se godine odlučio za prigodne motive.

Tako su na gradskim ulicama osvanule fotografije zagrebačkih morskih lavova koji se poigravaju s božićnim kuglicama, te prstenastorepih lemura koji uživaju u večernjem izlasku.

Kako bi se napravila dobra fotografija životinja, potrebno je mnogo vremena i strpljenja. U nastambi lemura snimanje je bilo zabavno, a s njima sam se toliko sprijateljio da sam imao osjećaj da će progovoriti. Nije mi bilo lako oprostiti se od te živahne ekipe. Toliko su simpatični da sam jednog poželio ponijeti doma, kazao je Hoyka oduševljen novom tzv. walk in nastambom za prstenastorepe lemure.

Riječ je o nastambi izgrađenoj u sklopu prve faze modernizacije Vrta koja posjetiteljima omogućuje da u nju uđu te da budu u neposrednoj blizini životinja bez vizualnih prepreka.

Nastamba za lemure dio je tematske cjeline Madagaskar koja obuhvaća nastambe za madagaskarske ptice i kornjače, suvenirnicu te sanitarne prostorije za posjetitelje.