Počinje zimsko izdanje Dance Inn festivala u Teatru &TD

Inovativni pop-up festival Dance Inn kazališne grupe De facto održat će se od danas do nedjelje, 10. prosinca u Teatru &TD. Otvorit će ga norveška koreografkinja i plesačica Mette Edvardsen, jedna od najuspješnijih svjetskih izvedbenih umjetnica, dobitnica prestižne nagrade Ibsen Award 2016., s predstavom "No title" u Galeriji SC.

Drugi dan festivala donosi u subotu u Velikoj dvorani Teatra &TD plesnu predstavu "Premijera" švicarske koreografkinje Simone Aughterlony, u suradnji s Petrom Hrašćanec i Sašom Božićem.

Isti autorski trojac potpisuje i predstavu "Kompas", u programu u nedjelju 10. prosinca, a riječ je, kako je najavljeno, o plesnom i kazališnom odgovoru na klasični grčki ep "Odiseju", pri čemu je ep o moru i pomorskim avanturama ironično transformiran u istraživanje samoće.

Projekt je u autorskom timu okupio iznimne umjetnike iz cijeloga svijeta glazbu potpisuje Hahn Rowe, njujorški glazbenik koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim zvijezdama poput Mobya, Yoko Ono, Davida Byrnea, ili R.E.M. Kostimografkinja i scenografkinja je Ana Savić Gecan, a dizajn svjetla potpisuje Bruno Pocheron.

Projekt "Kompas" nastaje u koprodukciji umjetničke organizacije 21:21, Simone Aughterlony / Verein für Allgemeines Wohl, Studentskog centra u Zagrebu - Kulture promjene - Teatra &TD u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 uz potporu Programa Kreativna Europa Europske unije i Međunarodnog koprodukcijskog fonda Goethe-Instituta. Ulaz na sve predstave je besplatan.