Vježbati možete i sa stolcem

Vrijeme je za još malo vježbanja, danas su to vježbe za cijelo tijelo, ali uz stolac.

U dvorani u Rovinju vlada vedra atmosfera. Mnogo stolaca, mnogo žena, poticajna glazba, ali i neumorna voditeljica Dorina Mrkoci. Iznenadili biste se što sve možete uz stolac.Gospođa Štefanija Perhat, radnica u ugostiteljstvu vježba 19 godina svaki dan. Počela je na nagovor kćeri. Za Tenu Borsani, studenticu ekonomije ovo vježbanje ima posebnu važnost. Počela je vježbati prije 3 godine jer je učeći za ispite počela osjećati umor, a vježbanje joj1 pomaže.

Vježbe uz stolac kao i s mnogim drugim rekvizitima smišlja instruktorica fitnesa uz glazbu Dorina Mrkoci. U treningu za cijelo tijelo poput ovoga rekviziti su uvijek drukčiji. Svaki si vježbač  može odabrati, mogu mixati program ne moraju dolaziti na jedan, dvorana je velika i tako da mogu odabrati nekada imati kardio, nekada više snagu, više istezanje,  ističe Dorina.

Za bankaricu Ivu Potočki vježbanje je dio kulture življenja. Pazi na prehranu i vjeruje da joj i to pomaže da ostane u dobroj formi. Dosta vremena provodim sjedeći za računalom, tako da ovdje se dobro razdrmamo, mišiće i kosti i najbitnije mozak.  Ova se ekipa zabavlja, putuje i slavi blagdane zajedno. Druženje pridonosi boljem životu i radu te čini  svakodnevicu veselijom. Ispušni ventil nije šoping ni sjedenje u kafiću ispušni ventil je izbaciti sve iz sebe, sve ono negativno i napuniti se pozitivnom energijom i doći kući sretan i zadovoljan,  naglašava Dorina. A to će vam ovdje svi potvrditi. Gospođa Štefanija planira vježbati još dugo, kao i domaćica u hotelu Aleksandra Poropat,koja  zbog težine svojega posla rado dolazi na rekreaciju. Dok ne umrem ću vježbati, dok ne umrem, jer sam jako sretna nakon vježbi.

Da redovito vježbanje pomlađuje, vidljivo je baš u ovoj dvorani. Nekad se čovjek iznenadi da žena koja ima preko 60 može više od one koja nije redovna vježbačica a ima 30,  upozorava Dorina.  Fizičke i biološke godine su vidljive, no ima onih koji ne mogu redovito dolaziti na vježbanje jer možda nemaju u blizini vježbaonicu. Za njih Dorina ima savjet - izađite iz kuće, uhvatite prijateljicu za ruku natjerajte je, izvedite u prirodu, hodajte, šetajte svako toliko napravite neki čučanj, iskoračite, potrčite sve to uz priču prođe i napravit ćete nešto dobro za sebe.

Pa ako to funkcionira u Rovinju može bilo gdje. No za svaki slučaj Dorina vam ovdje daruje kratki trening uz stolac, pa doista možete vježbati s nama.