Body Count u Tvornici kulture 19. lipnja 2018.

Pioniri crossovera i jedan od najvećih bandova koji je spajao hip hop i metal, slavni Body Count iz Los Angelesa, dolaze u Tvornicu kulture 19. lipnja iduće godine na svoj prvi hrvatski koncert nakon daleke 1997., najavili su iz LAA agencije.

Predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena - Ice T-jem, Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip hopa i metala, a početak benda jedna je od najvećih priča svjetske alternativne scene.

Ice-T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan hard rocka i metala, jednako kao i nekolicina njegovih prijatelja iz srednje škole u Crenshowu, djelu južnog Los Angelesa. Tijekom 80-tih već je stvorio veliko ime na hip hop sceni, pa se početkom 90-tih paralelno posvetio bendu koji je osnovao upravo s prijateljima iz srednje škole.

Prve nastupe Body Count su imali na Lollapaloozi kada im je Ice-T poklonio pola satnice svog seta, a prvu snimku na njegovom samostalnom albumu "O.G. Original Gangster", koji se smatra jednim od najvažnijih gangsta rap ploča. Upravo na njemu, prije same pjesme "Body Count" Ice-T odgovara na optužbe da se prodao jer ubacuje elemente rocka u rap.

Sve je "eksplodiralo" debi albumom i superkontroverznim singlom "Cop Killer", uz kojeg su išle ništa manje opasne "KKK Bitch" (koju su od nas obradili Kawasaki 3P i Nered), "Evil Dick", "Mommas Gotta Die Tonight", "There Goes The Neighborhood" te "Body Counts In The House", jednom od velikih favorita mnogih rock klubova ovih prostora. Album je digao na noge kompletnu bijelu Ameriku, od predsjednika Busha i članova Senata do Charltona Hestona, pa je u konačnici povučen kako bi se "Cop Killer" zamijenio malo manje problematičnom novom verzijom pjesme "Freedom Of Speech".

U godinama koje su slijedile BC su imali uspona i padova, boljih i lošijih izdanja, a čak tri člana originalne postave ubrzo su preminuli - bubnjar Beatmaster V i guitarist D-Roc od bolesti, a basist Mooseman kao žrtva drive-by pucnjave.

Ipak, posljednjih nekoliko sezona uspjeli su realizirati dva albuma - "Manslaughter" i ovogodišnji "Bloodlust" čiji je singl "Black Hoodie" čak bio nominiran za Grammyja.