Amadeus Lennon i druge nespojive kombinacije iz mašte ilustratora

Je li moguće i kako spojiti Mozarta i Lennona? U zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu otvorena je izložba ilustracija koja spajajući nespojive osobe ima cilj rušiti granice i raspiriti maštu.

Osim Mozarta i Lennona, u paru su još Mona Lisa i Elvis Presley, Madonna i Steve Jobs, Frida Kahlo i Mike Tyson i još mnogi drugi: Na projektu je sudjelovalo pet hrvatskih ilustratora koji su pustili mašti na volju i stvorili grafike koje predstavljaju portrete s kombinacijama poznatih osoba iz svjetske pop kulture i povijesti, koje su naizgled nespojive,  objašnjava Mihaela Franjić iz organizacije IGEPA.

Zanimljive parove spajali su Filip Peraić, Ivan Blažetić - Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković: Svi mi maštamo o tome kako spojiti neke stvari, kako bi svijet izgledao u takvim okolnostima – to je bila ideja ovih kreacija,  kaže kreativni direktor Miran Tomičić.

Prema ideji tima Bruketa & Žinić i Grey nastali su ovi crteži što različitim tehnikama spajaju ljude koji su obilježili povijest, a žele nas uvjeriti da je svaka kombinacija, ma koliko nevjerojatna, moguća.