Bakalar i čokolada za posljednji ovogodišnji 'Ri gastro'

Na riječkom Korzu održava se 'Ri gastro'. Manifestacija je to kojom se građane potiče na dijeljenje s ciljem pomaganja potrebitima. Ovaj su se put riječki ugostitelji okupili s ponudom bakalara i čokolade. Sav prikupljeni iznos namijenjen je Socijalnoj samoposluzi Kruh sv. Elizabete.

Bakalar na mornarski i na bianco dva su najomiljenija načina spravljanja jedne od najpoznatijih i najomiljenih riba u svijetu, osobito u vrijeme božićnih  i novogodišnjih blagdana. Još kada degustacijom pomažete drugima, svi se osjećaju dobro. Riječka Samoposluga Kruh sv. Elizabete, kojoj ovoga puta pomažu, brine se o više od 3500 osoba.

Manifestacija 'Ri gastro' postoji već desetak godina, a uz humanitarnu notu cilj joj je i popularizacija mediteranske hrane. U projekt Turističke zajednice grada Rijeke 'Ri gastro' iz godine u godinu uključuje se više riječkih ugostitelja. Ovaj put uključilo se 20-ak ugostitelja koji će nuditi hranu baziranu na bakalaru i čokoladi.

Do 21. prosinca traju Dani bakalara i čokolade - dviju namirnica koje potiču dobro raspoloženje i oslobađaju hormon sreće.