"Mame s fejsa" u akciji

Društvena grupa iz Šibenika „Mame s fejsa" već mjesecima ukazuje na devastirana dječja igrališta. U nastojanjima da ih se uredi - obraćale su se izravno i gradonačelniku, koji već pola godine nije ispunio obećanje. Zato i dalje apeliraju za popravke, ali mole i sugrađane da prestanu uništavati sprave za dječju igru.

Mjesto za igru i zabavu - opasno je za život i zdravlje. Otpad u kućici, žice u razini očiju... Kriminalno opasno, kaže Franka Gvozdanović i dodaje: Sada već tu vire žice na svakom koraku, ljulje su ruševne, konstantno golubovi okolo.

I na drugim igralištima jednako. Igračke oštećene, oštri predmeti posvuda.

Ograda je često pokidana, djeca diraju idu tamo. Nema dovoljno ljulja, jedna je pokidana, klackalica nema odavno, naglašava Martina Nikšić.

Negoduju i veća djeca. Neki ih prizori pomalo i plaše. Nisu zadovoljni ovim parkovima, kažu jer je sve razbijeno i prljavo.

Čelnici Šibenika kažu, stalno popravljaju - ali vandalima ne mogu stati na kraj. Vjerovali ili ne, to se dogodi na dnevnoj bazi. Apeliram na sve naše sugrađane da čuvaju javnu imovinu jer je to njihovo suvlasništvo i njihove djece, poručuje Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika.

Komunalne službe planiraju igrališta bolje ograditi i uključiti policiju. A upravljanje će uskoro prepustiti Javnoj ustanovi Sportski objekti. U proračun za iduću godinu ući će nabava novih igračaka. No majke se pitaju gdje će s djecom do tada.