Koje koncerte izabrati

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić petkom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje koncerte u slijedećih sedam dana iako su neki od tih koncerata rasprodani mjesecima unaprijed.


Petak, 8. prosincaPočeo je Advent u Zagrebu i koncerata ima na svakom uglu, na svakom trgu… Svejedno, još se uvijek nađu neki koncerti za koje valja kupiti ulaznicu i doživjeti atmosferu dobrog koncerta. U klubu KSET se večeras održava svojevrsna selekcija Tam Tam festivala koji se održava u ljetnim mjesecima u Sućuraju na otoku Hvaru. Tako večeras u KSETU nastupaju grupe Dogs In Kavala, Seine i Nemeček dok u Vintage Industrial baru veliki povratak na scenu ima Marin Ivanović - Stoka kojim ujedno najavljuje novi album 'Stara škola kreka iz tame u svjetlo' kako će se zvati i monodrama koja će uskoro biti prikazana u kazalištu Vidra. Sljedeće godine Stoka slavi 20 godina karijere pa je ovo prilika da se publika podsjeti njegovih najvećih hitova.  

 
Subota, 9. prosincaSutra navečer smo svi u Tvornici kulture na velikom samostalnom koncertu Kojota. Prvom zagrebačkom solo koncertu nakon 17 godina pauze i velikog povratka na scenu početkom ove godine u sklopu festivala Brijačnica. Od kada su se odlučili vratiti na scenu zovu ih na sve strane pa su tako tijekom ove 2017. održali poveći broj koncerata a evo ih napokon i u Zagrebu. Također ovih dana izlazi i box set s njihova tri objavljena albuma te nekim nikada objavljenim snimkama benda a ovih su dana izbacili i potpuno novi singl 'Mi ne pripadamo tu'. Više nego dovoljno razloga da uživamo sutra na njihovom velikom samostalnom koncertu u Tvornici kulture.

Moram svakako spomenuti da sutra u Gradskom vrtu u Osijeku nastupa Bajaga sa svojim Instruktorima dok u klubu KSET nastupa odlična sarajevska grupa Zoster.


Nedjelja, 10. prosincaI dok će u klubu Močvara japanski bend Sundays & Cybele zagrebačkoj publici pokušati dočarati svoju psihodeličnu glazbu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupa Josipa Lisac na svom tradicionalnom godišnjem koncertu posvećenom Karlu Metikošu ali i slavi 50 godina karijere. Štoviše, gospođa Lisac je tijekom cijele ove godine na neki način slavila 50 godina karijere a ovaj koncert je svojevrsna završnica tre proslave. S obzirom na to da je riječ o Josipi Lisac prvi se koncert rasprodao za par sati pa je dodan još jedan u četvrtak 14. prosinca ali je i on rasprodan.


Četvrtak, 14. prosincaI na kraju preporuka za još par koncerata. U Vintage Industrial baru u četvrtak 14. sviraju Letu štuke a u Močvari Radost i Ti, ja i moja mama. Radost su ove godine objavili čak dva albuma koja će u četvrtak promovirati a društvo će im praviti Ti, ja i moja mama. Koncert na koji se ja spremam će se održati u Tvornici kulture gdje u četvrtak nastupa jedna nova hrvatska post rock grupa koja se zove Tus Nua i koja se sprema tu večer predstaviti svoj debi album 'Horizons' objavljen u rujnu ove godine. Odličan novi hrvatski post rock indie bend koji se stilski dosta naslanja na Žen ali svejedno nude jedan svoj specifičan ali odličan zvuk. Topla preporuka za njihovu koncertnu promociju albuma 'Horizons'.