Prevencija huliganizma i govora mržnje

Ravnateljstvo policije uz partnera diljem Hrvatske provodi edukativnu akciju namijenjenu učenicima srednjih škola pod nazivom "Prevencija huliganizma i govora mržnje". Akcija je provedena jučer u Slatini u suradnji s gradskim vlastima i Policijskom upravom virovitičko-podravskom.

Nedavni događaj u jednom slatinskom noćnom klubu kada je 17-godišnjak nožem ozlijedio šest mlađih osoba zgrozio je hrvatsku javnost. Kako se takav slučaj ne bi ponovio, policija u tom gradu provodi niz preventivnih aktivnosti kako bi se građani osjećali sigurno.

Slatinski srednjoškolci su uz film i glazbu učili kako prepoznati i spriječiti nasilje i huliganizam. U njemačkom edukativnom filmu pod nazivom "Na domaćem terenu" mladi nastavnik etike živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba koji se sukobljava sa svojim učenikom također huliganom.

Nudimo rješenje pozitivnih stilova života i gdje ih aktivno pozivamo da se uključe u izgradnju svijeta kakav treba biti, dakle koji isključuje nasilje, diskriminacije, objašnjava Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije.

Edukativnu akciju ravnateljstvo policije provest će u svim dijelovima Hrvatske,  a nakon Slatine o prevenciji nasilja i huliganizmu nešto više će doznati krapinski srednjoškolci.