"Split je hit!" - program Adventa u Splitu

Pod motom "Split je hit" jučer je u Zagrebu predstavljen program manifestacije Advent u Splitu, koja će trajati do 16. siječnja.

Predstavljajući program splitskog Adventa, direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović istaknule su kako Advent u Splitu iznova pokazuje snagu destinacijskog menadžmenta odnosno suradnje svih dionika.

Čak i oni koji su ponekad konkurencija sada rade zajedno i partneri su, poput splitskih ugostitelja, istaknula je Vukšić.

Izdvojila je važan detalj potreban za splitski Advent, a to su sunčane naočale, s obzirom da se u tom gradu u prosincu očekuje većinom lijepo vrijeme.

Od brojnih sadržaja izdvojila je programe na Rivi i Pjaci, u Getu i parku Đardin, ispred Galerije umjetnina, Turističke palače i Kampusa, a posebnost je Gastro Advent kojemu su ove godine glavne teme ljekovita kamilica i maslina. Na Rivi će biti organiziran i doček Nove godine na otvorenom.

Tko god za adventsku destinaciju izabere Split sigurno neće pogriješiti, jer smo pripremili iznimno bogat program, otvorili nove lokacije, a veliku pažnju posvetili dječjim doživljajima, kazala je Vukšić.

Advent u Splitu prethodi europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju pa se očekuje da će sve to napuniti splitske smještajne i ugostiteljske kapacitete. U suradnji sa splitskom Turističkom zajednicom i HŽ-om su dogovoreni veliki popusti za putovanje vlakom na Advent u Split, kao i za zrakoplovne karte Croatia Airlinesa.

Prema podacima iz sustava eVisitor, Split je u 11 mjeseci ove godine posjetilo 782 tisuće turista ili 26 posto više nego lani, dok je porast od 25 posto ostvaren s 2,6 milijuna noćenja. Samo u prvim danima prosinca, do jučer, u Splitu je bilo blizu pet tisuća noćenja, a do kraja godine očekuje se zadržavanje dvoznamenkastih porasta turističkog prometa u odnosu na lani.

Vjerujemo da će Split i iduće godine nastaviti turistički rasti. Najave sa svih tržišta su dobre, kao i one avio prijevoznika te se mogu očekivati daljnji porasti, a najbolji uvod u iduću godinu je manifestacija Adventa, za koju su zanimanje pokazali i brojni strani novinari koji će doći u Split, kazala je Vukšić, pozivajući u Split, koji je Hrvatska turistička zajednica proglasila najboljim odredištem u Hrvatskoj ove godine.