Mile i Zoki o 30 godina Hladnog piva

Jedna oda naših najpopularnijih bendova Hladno pivo obilježava 30 godina postojanja. Tom prigodom gostovali su u emisiji Špica Riva Korzo i gledateljima otkrili detalje o novom izdanju, glazbenoj suradnji s Josipom Lisac i velikom koncertu.

30 godina postojanja velika je obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova – bend je odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragašaušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija.

Pjesme "Ne volim te", "Šamar","Samo za taj osjećaj", i "Zimmer Frei" slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina "glasovi, tonovi rasuti" skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog piva i neponovljive Josipe Lisac – "Soundtrack za život". Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog piva - u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz benda u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog piva sve ove godine.23 pjesme iz svih faza karijere – "Pjevajte nešto ljubavno", "Trening za umiranje", "Politika", "Pijan", "Nije sve tako sivo", "Pitala si me", "Ezoterija", "Na ovim prostorima" – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!

Na promociji novog albuma "Greatest hits" obožavatelji su se družili s Miletom, Zokijem, Subom, Šokijem i Dedom, a najsretniji kupci albuma mogu sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri koja će trajati do 23. prosinca i u kojoj mogu  osvojiti ulaznice za koncert u Domu sportova, službene majice benda i CD-ove.

ladno pivo proslavit će 30 godina rada na seriji posebnih koncerata u 2018. koji će započeti dvodnevnom rezidencijom u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova 2. i 3. ožujka. Prvi koncert, nazvan je Old School i bit će u potpunosti posvećen prvoj fazi karijere. U fokusu će biti prva četiri studijska albuma – "Džinovski", "G.A.D.", "Desetka" i "Pobjeda" - objavljena od 1993. do 1999. godine. Druge večeri bend će odsvirati Greatest Hits set, dakako s najznačajnim pjesamama iz sva tri desetljeća. S obzirom na planove svaka večer bit će poseban show s jedinstvenim set listama, a Pivo će u dva dana izvesti više od 70 pjesama.

Poslušajte što Mile i Zoki kažu  o prvom koncertu i ovom obljetničkom, novom izdanju i glazbenoj suradnji s Josipom Lisac...