Josipa Lisac grandioznim koncertom obilježila 50 godina rada

Josipa Lisac grandioznim sinoćnjim nastupom pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog svečano je obilježila velikih 50 godina rada. Ovogodišnji Koncert posvećen Karlu Metikošu dobio je dodatnu dimenziju finalom cjelogodišnje turneje kojom je naša najveća glazbena umjetnica proslavila pola stoljeća na sceni, a prepuni Lisinski ispratio ju je stajaćim ovacijama u trajanju od nekoliko minuta.

Dvoipolsatni nastup krenuo je duboko emotivnom i slojevitom skladbom «Janino ludilo», iz prve hrvatske rock opere "Gubec Beg", koju je Josipa izvela uz klavirsku pratnju maestra Željka Vlahovića. Uslijedio je prearanžirani klasik "Vjerujem ti sve" na kojem su na scenu izašli klavijaturist Gojko Tomljanović i gitarist Davor Doležal. Trećom pjesmom, "Boginja", Josipa je službeno proglasila koncert započetim i zasvirala praćena svojim punim bendom u kojem su, uz Tomljanovića i Doležala još i trubač Josip Grah, basist Davor Črnigoj i bubnjar Borna Šercar, a pridružio im se i klavijaturist Toni Starešinić. Set lista od ukupno 16 pjesama dotaknula je dakako sve najvažnije skladbe karijere, od "O jednoj mladosti", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Hir, hir, hir" i "Danas sam luda" preko "Magle", "Ležaj od suza", "1000 razloga" i "Ispočetka2.Gostiju na Josipinim koncertima nema previše, ali su pomno birani. Sinoć u Lisinskom izbor je bio jako logičan - na pozornici joj se, pridružio zagrebački bend Chui s kojim je maestralno izvela “Tebi putujem”, po mnogim izborima najbolju pjesmu 2017. godinu. Uz Josipu su nstupili i maestro Željko Vlahović i Vojkan Jocić, koji je svirao u “Dok razmišljam o nama” i “Danas sam luda”.

Prvi od dva zagrebačka koncerta došao je i neposredno nakon dobivenih priznanja HGU-a i Croatia Recordsa povodom 50. obljetnice umjetničkog djelovanja te za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, kao i objave kompilacije “Posve slobodna (Suradnje i etno)”. Snimljen je audio i video jučerašnjeg koncerta.

Josipa Lisac vraća se u Lisinski u četvrtak, 14. prosinca na drugi koncert čije su ulaznice rasprodane još u studenom, u svega 48 sati. Tim nastupom zaokružit će se godina u kojoj je gostovanjima od Sarajeva, Šibenika, Makarske, Rovinja, Novog Sada, Beograda do New Yorka, Toronta I Chicaga obilježila pola stoljeća impresivne karijere, teško usporedivo s bilo kojom na ovim prostorima.