Dani indijskog filma u kinu Metropolis zagrebačkog MSU-a

Indijski filmovi omiljeni su širom svijeta, a indijska kinematografija produkcijski je veća od one SAD-a i Kine, ističu organizatori Dana indijskog filma dodajući da o popularnosti tih filmova svjedoči i podatak da milijuni ljudi svakodnevno posjete neku od brojnih kino dvorana kako bi pogledali filmove nastale u slavnom Bollywoodu, a neki se zbog velikog interesa u kinima prikazuju i po desetak godina.

Reviju otvara akcijska komedija Bum-bum Siddhartha Ananda, koji je poznat i kao bollywoodski stručnjak za akcijske filmove - u Indiji je postala veliki hit, a radi se o indijskoj verziji američkog filma Knight and Day s Tomom Cruiseom i Cameron Diaz u glavnim ulogama. Slijedi romantična komedija Tanu ženi Manu Ananda L. Raia o mladom Indijcu koji se vraća kući iz Londona kako bi pronašao savršenu ženu i vrlo se brzo zaljubljuje se u slobodoumnu djevojku koja ni ne pomišlja na udaju.Humorna drama Kraljica Vikasa Bahla priča je o djevojci iz tradicionalne obitelji koja odlazi sama na medeni mjesec nakon što je njezino vjenčanje otkazano. Na programu je i film Kraljica koji je bio jedno od najgledanijih bollywoodskih ostvarenja, a Boksačica Omunga Kumara je, pak, biografska sportska drama koja  prati život indijske boksačice Mary Kom koja je morala prevladati mnoge prepreke prije nego što je ostvarila svoj san. Dane indijskog filma će u subotu zatvoriti Šampion Amolea Gupte - film o dječaku koji sanja o tome da postane prvak u rolanju.

Projekcije u Muzeju suvremene umjetnosti, održavaju se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije u Zagrebu i u suradnji s kinom Metropolis, svi filmovi će se prikazivati s prijevodima na hrvatskom i engleskom jeziku, a ulaznice su besplatne.