Upoznajte razdoblje 80-ih u muzeju 'Zagreb 80-ih'

U Radićevoj ulici otvoren je muzej kojemu je cilj posjetitelje vratiti u zlatno doba 80-tih. Riječ je o interaktivnom prostoru muzejskog tipa nazvan 'Zagreb 80-ih'. Izložbeni prostor čine predmeti i pokućstvo koji su činili svakodnevicu toga razdoblja.

U novootvorenom gradskom muzeju u na prvom katu starinske zgrade Radićevoj ulici posjetitelji mogu ući u tipičan dnevni prostor 80-ih godina.

Dnevni boravak s društvenim igrama, bar, muzički odjel s gramofonom i pločama koje se mogu preslušavati, kuhinja iz 80-ih godina opremljena originalnim posuđem iz toga doba, radna soba s pisaćom mašinom, spavaća soba sa ženskim kutkom za ukrašavanje, soba za igru s dječjim igrama i igračkama i legendarni Fićo samo su neki od brojni eksponata koje posjetitelji mogu vidjeti.

Muzej će biti kompletno interaktivan. Sve predmete koji se nalaze unutra moći ćete dotaknuti, okinuti selfije, fotografije, sjedati na namještaj, listati albume, preslušati stare ploče, pogledati porculansko suđe, otvarati sve elemente, rekla je jedna od osnivačica muzeja Anastasija Knežević.