Preminuo bubnjar Psihomodo popa Tigran Kalebota

U 54. godini iznenada je preminuo Tigran Kalebota, bubnjar grupe Psihomodo pop. Bend je tužnu vijest objavio na svojoj službenoj Facebook stranici. 

Jedan je od osnivača poznate grupe koja od 1983. i dolaska Davora Gobca djeluje pod tim imenom. 

Kalebota se 1985. kao ton majstor zaposlio na tadašnjoj televiziji Zagreb, a 1996. godine dao je otkaz na HTV-u i posvetio se samo grupi. U njoj se, osim sviranjem, bavio i produkcijom i režijom videospotova.     


Tigran je zajedno s Davorom Gobcem, Smiljanom Paradišom-Šparkom, Nevenom Kepeskim i Brankom Banjeglavom 1982. godine formirao grupu Psihomodo Pop. Prvi album grupe "Godina zmaja" objavljen je 1988. godine, u postavi u koju su u međuvremenu umjesto Kepeskog i Banjeglava došli Vlatko Čavar Brada i Saša Novak Radulović. Do danas, Tigran Kalebota je sa Psihomodo Popom, koji od 1995. uz njega čine Gobac, Šparka, Brada i Jurij Novoselić-Kuzma, objavio trinaest albuma. Brojni albumi iznjedrili su mnoge danas već kultne i legendarne hitove i osvojili niz glazbenih nagrada. Od samih početaka Psihomodo, sa uvijek moćnim Tigranom za bubnjevima, godinama opravdano uživa status jednog od najboljih live bendova na sceni.

Kolege glazbenici, suradnici i prijatelji pamtit će Tigrana kao sjajnog punk-rock bubnjara, čovjeka koji je uvijek bio vedar i nasmijan, te u svakom trenutku spreman pomoći onome kome je od kolega to trebalo. Njegov prerani odlazak ostavlja prazninu na sceni, no ipak iza njega ostaje velika ostavština koju je trideset pet godina stvarao s grupom Psihomodo Pop, kao i brojne uspomene prijatelja i fanova grupe u čijem će sjećanju živjeti zauvijek.